Området


Bobbeådalen

Bobbeådalen er en af Bornholms mange meget naturskønne og frodige skovbevoksede sprækkedale. Størstedelen af dalen er privatejet, mens staten ejer ca. 5 ha i den nordligste del ud mod Salene Bugt.

Sprækkedalen er dyb med stejle hamre og skrænter og med tæt, frodig skov af meget afvekslende struktur, og alderssammensætning. Løvskoven dominerer i størstedelen og består i den nordlige del af blandskov af eg, avnbøg, elm, ask, løn, fuglekirsebær, bævre-asp og hassel.

Enkelte steder træffes også den sjældne tarmvrid-røn og skovlind. Skoven er overvejende naturskov og står flere steder på så stejlt vanskeligt tilgængeligt terræn, at den kun har været svagt udnyttet. Det er især her man finder skovlinden. Store dele af træerne er præget af tidligere stævning, bl.a. er avnbøgene flere steder mangestammede og krogede. Stedvis indgår plantninger af eg.

Underskoven er meget tæt og består især af avnbøg, elm, løn, ask, hasel og navr. Her findes flere sjældne arter af radeløv, og dalen er i det hele taget en af øens mosrigeste lokaliteter med talrige sjældne arter af mosser. 
 
- Fra Politikens "Danmarks Skove" -
 

Forslag til ture og aktiviteter

Med start fra Åhave kan Bobbeådalen følges hele vejen til Salene Bugt. Da der for tiden ikke er sandstrand er stedet mindre besøgt af turister, og pragtfulde vandreture langs kysten kan således nydes i ro og mag. Østersøen i bugten er vidunderlig lige til en dukkert. Vi anbefaler dog badesko på grund af de mange sten.

Salene Bugt er i følge de lokale lystfiskere et ideelt sted til kystfiskeri, der kan bl.a. fanges havørreder. 

Nærmeste sandstrand med badebro er Melsted Strand, som ligger lige efter Gudhjem mod Svaneke ca. 3 km. fra Åhave.
 
Er I til golf ligger Bornholms smukkeste golfbane i Rø ca. 5 km. fra Åhave.
 
Vil I gerne opleve kunst på internationalt niveau er Oluf Høst Museum ved Nørresan i Gudhjem og Bornholms Kunstmuseum ved Helligdomsklipperne ikke til at komme uden om. 


Oluf Høst Museet       Gudhjem Museum       Bornholms Kunstmuseum     Melstedgård Landbrugsmuseum
 
Bornholms Middelaldercenter     Cykeludlejning     Christiansøfarten     Din Bus     Gudhjems Byportal

Vinteren kan være hård på Åhave.